Välkommen till mig!Bloggen som mest handlar om betong, lite trädgård och mycket annat!

Lämna gärna en kommentar när du besöker min sida:)

Har du frågor om något? Lämna din mailadress i en kommentar så hör jag av mig.
Finns också på Instagram, malimolis heter jag där.


söndag 21 mars 2010

Porslinskannor

Samla och samla... har jag egentligen samlat? Det har bara blivit så! Köpte kannan här nedan för att den var fin på en auktion.
Har faktiskt fått dom flesta i present. På övre raden till vänster (på bilden nedan), arv efter svärmor. tillhöger present från min svägerska. Där nere till vänster min första och den till höger minns jag inte var den kommer ifrån.
På nästa bild vet jag bara att den med fågeln fick jag av min svägerska... dom flesta okända har jag för mig att jag fått av min mamma.

Dom här har jag inte fått plats med i hyllan... dom får trängas med kaffekoppar!
Här har jag plockat bort kopparna så man ser kannorna. Den i mitten har jag köpt på loppis. Den till höger ingick i kaffeservisen vi fick när vi gifte oss -87. Då tyckte jag den såg så rak och modern ut. För några år sedan var vi på auktion där man sålde grejer efter min mans mostrar. Min svärfar ropade in kannan till vänster till mig. Den har tillhört min mans mormor och är nog en 100 år. Den är SÅ lik min kanna från bröllopsservisen så någon ny model var det nog inte... Kannan min svärfar ropade in ville en annan släkting också ha... den blev dyr och jag trodde svärfar inte fattade VAD har bjöd på! Mycket rolig att ha i alla fall!
Mitt sista inköp av kanna blev den här förr helgen. Har inte fått någon plats utan hamnade på köksbordet på silverbricka.

Samlingen består av 14 kannor och av dom har jag köpt 3 resten är presenter... tillsamlingen finns gräddkannor och sockerskålar och i en del fall koppar och fat.

1 kommentar:

  1. Jag har också samlat på sådana kannor men för till fället har jag lagt undan dem de tar lite plats//Britt

    SvaraRadera