Välkommen till mig!Bloggen som mest handlar om betong, lite trädgård och mycket annat!

Lämna gärna en kommentar när du besöker min sida:)

Har du frågor om något? Lämna din mailadress i en kommentar så hör jag av mig.
Finns också på Instagram, malimolis heter jag där.


söndag 14 mars 2010

Brand i Gruvlaven

I tisdags så brann det i Laven i Sköldinge. Länge var det ovisst hur det gått för alla dom bilar som fanns i garaget under Laven. Lavens MK håller till där. Alla deras lokaler är utbrända men som av ett under så klarade sig alla bilarna i garaget. Sotiga men annars helt OK! Nu är dom "bara" av med sina lokaler...
Sköldinge skola som "adopterat" laven mister nog också sin lave. Risken att den nu rivs är stor. Skolan har under flera år jobbat med temat gruvan och anordnat gruvvandringar.
Men det är inte bara skolan... alla mister sin lave som är ett riktmärke och syns vida omkring. Samt står som ett monument för tider man bara kan ana...
(bild lånad från Katrineholms kurirens hemsida http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.649798 )

Idag tog jag en promenad för att fotografera Laven. Men då risken för ras är stor har man spärrat av. Kom inte så nära.

Täkte få en bild på byggnaderna runt om kring men dom syns inte på så här långt avstånd. Det blev bilder på en bränd lave!


När jag kom hem tog jag mig en tur till växthuset, där inne var det 16 grader! Innan var jag till lekstugan och hämtade mina små sålådor (ligger på stolen på bilden) Kom inte in där då det var så igensnöat! En ruta är borta så jag hängde in genom den och lyckades få tag i dom:) Tur ingen kamera fanns i närheten... eller det fanns det. Men den låg i min ficka...Tillagt 100317.

På sörmlands muséums hemsida kan man se mer bilder och teckningar som skolbarnen gjort http://www.sormlandsmuseum.se/Startsida/Skolinfo/Skolprogram-i-lanet/Adoptera-en-kulturmiljo-och-upptack-historien-runt-hornet/Laven-Skoldinges-oga/Nar-laven-brann/

3 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Otäckt det är med bränder och jag ser att det är lite gjutna plattor i ditt växthus. Har du gjort det själv och då i glasspytsar kanske? Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 2. Hej Karina!
  Plattorna är gjutna i godisburkar. Ligger löst på markduk. Då kan man ändra om man vill. I början hade jag fler pallkragar... nu har jag tomater i hinkar.
  Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. oh vilka fina plattor,,i godisburkar,,sådana ska jag göra ha lite här och där,,hemskt med bränder,,
  ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera