Välkommen till mig!Bloggen som mest handlar om betong, lite trädgård och mycket annat!

Lämna gärna en kommentar när du besöker min sida:)

Har du frågor om något? Lämna din mailadress i en kommentar så hör jag av mig.
Finns också på Instagram, malimolis heter jag där.


söndag 28 februari 2010

För ljus

Säsongen 2007 provade jag att gör nåt med ljus. Provade att trycka ner värmeljus.
Det här är dom första, först tyckte jag dom blev helt misslyckade då cementen åkte upp runt värmeljuset. Men sen tyckte jag att det blev som om man tryckt ner i sand.

Med mosaik och plats för fyra värmeljus.
Säsongen 2008 kom jag på att gjuta fast ljuskoppar i glas som jag köpt på IKEA. Det blev mycket bättre! Man byter ljuset lättare när det brunnit ut.
Nedan följer flera varianter.Den här är inget för ljus… men den fick vara med ändå! Den passar bland dom andra. I burken kan man ha en liten blombukett. Har små, små glasmosaikbitar fastgjutna.
Köpte glaskoppar för stora värmeljus också. I dom passar även blockljus. En sådan som nedan gav jag bort till jul med vitt ljus och ett rött band runt. På bilden under två varianter med stora ljuskoppar och hjärtan och stjärnor gjutna i isformar från IKEA.

Nästa är en ljusbricka gjuten i en slags tårtform. Blev sådär då innerformen inte blev så bra. På bilden är det uppställt provisoriskt, det skulle varit mer grus…
Här har jag provat igen. Fick tag i en likadan tårtform fast mindre, det blev mycket bättre och snyggare. Dessutom gjorde jag den tunnare.
Ännu en slags ljusbricka. Har har jag provat att gjuta med en virkad duk. Slog cement i brickan till sidobordet ”Hatten” från IKEA på prov ( bild http://www.ikea.com/PIAimages/27113_PE055007_S2.jpg ) lade försiktigt på en virkad duk. På den ställde jag en lagom stor bricka och tryckte till.
Det FUNKADE!
Den här idén har jag snott… Här har jag ännu inte kommit på att man kan gjuta fast ljuskoppen!
Idén med att vira tråd runt hjärtat har jag fått från Eva, en arbets/gjutarkamrat! Har även tavlor med hjärtan och tråd. (Finns i kategorin tavlor)
Här har jag fått fast koppen.
Den delen med koppen gjuter man inte vid ett tidigare tillfälle. Avslutar ofta en gjutning med att göra lite såna. Då har man ett lager om man vill få för sig att göra såna här!
Här nere med tråd och pärlor och silverhjärta.
2009
Med plats för värmeljus i kakformarna och i det runda hålet är det tänkt med sand el. dyl och sedan ett blockljus.

Bara med plats för värmeljus nedan.

2 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Ja, vart man ska söka efter inspiration är lätt, jösses så mycket vackert du gjutit. Ska försöka mig på lite smågrejor i år och väggljuslampetten skulle passa vid kaminen. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vilka fina saker ni gör blir väldigt inspirerad. Hur gjuter du fast upphängningen till lampetterna så det blir bra?

  elizabet.edstrom@gmail.com

  SvaraRadera