Välkommen till mig!Bloggen som mest handlar om betong, lite trädgård och mycket annat!

Lämna gärna en kommentar när du besöker min sida:)

Har du frågor om något? Lämna din mailadress i en kommentar så hör jag av mig.
Finns också på Instagram, malimolis heter jag där.


lördag 12 juni 2010

Utställning på Fridhem.

Som jag tidigare berättat så kom Kristina på idén med utställning redan förra sommaren. Våren 2010 har präglats av detta. Det har varit många telefonsamtal och sms innan vi ens hamnade på Fridhem.
Vi bjöd in ca 30 personer till vår invigning/förhandsvisning kvällen innan vi öppnade. Nästan alla kom:) Det blev trångt men väldigt trevligt och mysigt.
Vi bjöd på "betonglimpa" med prästost. Till det bjöds det rabarberdricka. Receptet på betonglimpan hittade jag på en blogg, passade bra till vår utställning. Prästosten... utställningen var i en bod på prästänkebostället Fridhem. Rababerdrickan hade kopplingen till rabarberbladen vi gjutit. Vi bjöd även på vindruvor, ost och chips. Allt upplagt på olika betongföremål. Kristina och jag inför en massa fotografer, inte den bästa bilden men enda då vi inte gör grimaser:) Några av presenterna vi fick, det som fattas är jättefina tovade sittunderlag.
Bild på Fridhem.
Boden vi höll till i. Redan vid knuten började utställningen. Precis utanför stod blad på armeringspinnar. I nedre kanten, en betongkruka med fjärilslavendel.

Till höger om dörren i gruset, rabarberblad med rosor och hyperturfade betongkrukor med taklök.
Så här såg det ut om man tittade åt höger när man kom in...
...men vi börjar från vänster. Precis när man kom in var det en trappa upp. I den tavlor med växttryck, askar och bollar på små fat.
Mot dörren på insidan stod ännu fler blad på armering. Innanför dörren låg ett par barnstövlar som barnstövlar ligger...i en hög:)
Till vänster på golvet, gjutarhörnan. En öppnad säck med betong, en använd hink med vispen och en trådkorg med förpackningar och olika formar vi använt. På rad står sedan på bänken olika krukor vi gjutit i olika former och tekniker. Ett litet armeringsjärn med fastgjutet blad. Små fjärilar på armering.
Till höger om fjärilarna hängde denna ljuslampett.
Här satt vi när vi inte svarade på frågor om våra alster. Mest satt vi och stickade och virkade... på vad kommer lite längre ner.
Liten tavla med hjärta i fönstret ovanför fotöljerna.
Sen kom bordet med "silverfaten" ovanför hänger en liten bit av armeringsmatta. På plåtar står ljus med hållare som gjutits i kakformar.

I nästa fönster hänger halsband med betongblommor.Nere till vänster, virkade armband med betongdekor, i mitten tavla med ängel, till höger hårspännen med betong.
Sen är det torso, också dom på små plåthyllor. Redan när vi var och tittade på lokalen första gången bestämde vi att ha såna små hyllor. Problemet var bara hur vi skulle få till dom och var hittade man lagom rostiga plåtar? Jag hittade en rostig hink i skogen och Anders skar till dom i lagom bitar.
Betraktarhörna kallar vi det här.
Betongkonst med mjuka inslag... sittdynor som vi virkat och sedan tovat i tvättmaskinen.
Armeringsmatta som vi egentligen skulle använt till tavlor men det blev inte bra. Limmade fast betongfjärilar istället.
Under armeringen stod muffins på rad...
... och efter dom en vit Mårbacka med betongägg på pinne och namnskylt i betong. Sen änglar och bokstöd gjutet i sköljmedelsflaska.
Blad på armering.
Betongägg i reden.
Armeringsmatta med "onödigt vetande".

Armeringen, ett par stövlar till och skrivarhörnan.
Här fanns gästbok, visitkort och rabarberblad med små betongsaker man fick som minne. Ovanför en ljuslampett med rosor.
Den här bilden är tagen från hörnet där bokstödet och Pelargonen stod. Här ser man också placeringen av bordet där vi hade "betonglimpan" mm på.
Här ser man det bordet igen, bilden är taget dagen efter invigningen då vi bjöd på resterna av chipsen:) Här ser man även nedre delen på nästa bord...
... som var ett tårtbord.
Den här tårtan döpte vi till... Viktoria!
Så till sist... vad virkade och stickade vi på under dom här dagarna? Jo den här väskan. Själva väskan är stickad, axelremmen och locket är virkat. Sedan tovad i tvättmaskinen som vi gjorde med sittunderlagen.
Så mycket positivt vi fått höra och SÅ kul har det varit dom här 4 dagarna och invigningen! Verkligen lyckat!
Tack Kristina för att du väckte den tanken!

12 kommentarer:

 1. jättefina saker ni har gjort.Älskar betong .

  SvaraRadera
 2. Det får ni göra om... Väskan är jättefin den med.. Tror det är det mönstret jag titta på och funderar på att göra..

  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis till en jättefin utställning! Så mycket fina saker ni har gjort! Tänk om man hade hälften så mycket kreativitet.
  Ha ett trevligt sommarlov nu!

  Kerstin/påskalla

  SvaraRadera
 4. Vilken fin utställning ni har haft! Det är verkligen roligt med betong, gjöt mina första grejjer förra sommaren och denna sommaren kommer det bli mer-önskar jag hade tillgång till varmbonat så jag kunde gjuta hela långa vintern så jag bara kunde plocka fram och njuta till sommaren!
  Jag har en liten fråga: När du/ni användt virkade dukar till mönster har ni bara lagt i dem eller doppat dem i olja först? Du kan gärna maila mig om du har lust att tipsa mig:
  my.holmlund@spray.se

  Mvh Anna-Stina

  SvaraRadera
 5. Oh ! VAd härliga saker ni gör,,vilken fin utställning..jag blir tokinspirerad= sugen på att sticka virka tova ,,betonga!!
  Tyvärr bor jag för långt iväg för att komma förbi!
  Tack för titten ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 6. Tack för titten! Vilken härlig utställning du har haft! Sååå mycket fint!
  Ha en bra dag! / Irene

  SvaraRadera
 7. Hejsan!

  Vilken härlig utställning och tack för titten. Det börjar nog snart vara dags för att gjuta lite småsaker som jag har idèer till, men måste först kakla murstocken med mannen. Ska ju gjuta gatsten men det blir alltid lite slattar över så jag ska nog få till några alster i sommar, för man får inspiration i massor av in blogg. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Wow, vad mycket fina betongsaker .
  Jag gillar verkligen armeringsjärnen med betong skulle passa i min trädgård.

  Ha det riktigt fint i sommar, jag lägger mig som följare så att jag kan få lite inspiration i sommar.
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vilken fin utställning med många vackra betongalster. Man blir jätteinspirerande att se alla fina saker ni har gjutit.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 10. Hej
  jag har tittat igenom hela din blogg och du har jättefina saker i betong samt fint upplagt på dina utställningar. Men jag blev så nyfiken på dina kaffekoppar på armeringsjärn - hur har du gjort dessa? Om du vill avslöja det. Jag skulle vilja försöka göra en sån till min altan.
  Hälsn
  Pia från Malmö

  SvaraRadera
 11. Pia från Malmö, maila mig på min_betong@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Åh, jag blir också jättenyfiken på hur man får fast kaffekoppar på betong. Allt om trädgård visade en bild så sådana för några nummer sedan och jag har gått och klurat sedan dess. Har skaffat kaffekoppar och tänker be en smed svetsa fast små plattor på armeringsjärn och sedan försöka hitta ett riktigt bra lim. Men om det finns en bättre metod så skulle jag vara jättetacksam för tips. Fast jag förstår om du vill hålla det hemligt. Jätteroligt i alla fall att se alla bilder på det du gör. Lär komma tillbaka hit och titta på allt fint!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera